Borlap

 

Sabar Olaszrizling 2015 (0,75l)

Száraz/Dry

/Sabar borászat, Badacsonyi borvidék/

Telt, complex,elegáns Olaszrizling birtokbor a Csobánc-hegy lábánál lévőterületről.Csupa gyümölcs bor mogyorós,mandulás jegyekkel és leheletnyi ásványossággal. Enyhe pörkölésű hordóban erjesztve és érlelve.

2.900.-

Sabar Muskotály (1,5l)

Száraz/Dry

Jellegzetes muskotály-illat,szőlővirággal, szőlővel,keleti fűszerekkel,friss citrusokkal. Egyenes ropogós savú, jól iható bor viragos jegyekkel, nem véletlenül a hölgyek nyári kedvence.

Bock Hárslevelű  2014 (0,75l)

Száraz/Dry

/Bock pince, Villány/

Őshonos Magyar fajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. Illatában a hársfavirág jelenik meg, enyhe citrusossággal, mely ízében is visszaköszön.

2.400.-

 

Benedek Epreskert Chardonnay (0,75l)

Száraz/Dry

/Benedek Pince, Mátrai borvidék/

 Szalmasárga színű száraz fehérbor. Gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés. Elegáns illatú bor, amit az új barrique hordók kellemesen vaníliaaromái még jobban kiemelnek, és további ízekkel gazdagítanak.

2.900.-

 

 

 

Villányi PortaGéza 2015 (0,75)

Száraz/Dry

/Bock Pince Villány/

Nincs olyan borkedvelő ember, aki ne ismerné Bock József Portugieserét,amely méltán az egyik legismertebb Villányban. Színe sötét bíbor, lilás árnyalattal.Friss gyümölcsös illat, a szájat betöltő ízek jellemzik.


3.500.-

Bock Kékfrankos 2015 (0,75l)

Száraz/Dry

Közepes intenzitású, bíborvörös színű könnyed vörösbor, melynek ízében, illatában a cigánymeggy kellemes fanyarsággal párosulva jelenik meg.

3.200.-

Szeleshát Cabernet Franc (0,75l)

Száraz/Dry

/Szeleshát Szőlőbirtok, Szekszárd/

Intenzív, érett rubinvörös. Érett cseresznye, darált mák, fűszerpaprika és bors. Utána húsos gyümölcsök, feketecseresznye, szilva. Fűszeres, telt, hosszú korty. 

4.100.-

Szeleshát Cabernet Sauvignon (0,75l)


Száraz/Dry

Közepesen intenzív, érett rubinvörös szín, fűszeres, cseresznyés, meggyes illat. A gyümölcsök a szájban is jönnek, kiegészülve a jól beépült fahordós jegyekkel és az érett cabernet húsosságával.

3.900.-

Szeleshát Merlot (0,75l)

Száraz/Dry

Sötét meggyszínű, gazdag merlot finom fűszerekkel, frissen főtt lekvárral. Édes jegyek, piros és fekete gyümölcsök a legdélebbi szekszárdi domb, a Szeleshát tetejéről.

3.700.-

Szeleshát Nomád 2015 (0,75l)

Száraz/Dry

Illatában piros bogyós gyümölcsök, ízében a hordó és a koncentráltság jól éreződik, sűrű, testes, nagyon gyümölcsös, de kellően savas bor.

6.900.-

Szeleshát Szekszárdi Pinot Noir Rose 2016 (0,75l)

Száraz/Dry

A 100% pinot korai szüretelésből készült a megszokottnál kicsit halványabb szín, ízében friss málna és eper keveredik az ibolya és az orgona illatával ebben a könnyű és üdítő borban.

2.700.-

Demetervin Délceg 2015 (0,75l)

Száraz/Dry

/Demetervin Pincészet, Mád, Tokaji borvidék/

Egy friss, üde, gerinces száraz bor. Szigorú terméskorlátozással, azaz tőkénként 1 kilogramm alatti terheléssel termelt furmint és hárslevelűű szőlőt (80-20% arányban) korán szüretelik, kíméletesen préselik, majd spontán élesztőkkel természetes módon erjesztik.

4.100.-

Demetervin Élvezet 2014 (0,5l)

Édes/sweet

Ebben a késői szüretelésű borban az édesség mellett a gyümölcsösség és a frissesség dominál. Furmint és hárslevelű házasításából egy igazán könnyed édes bor született.

3.100.-

Demetervin Szamorodni 2013 (0,5l)

Édes/sweet

 Botritiszes illat, édességhangsúlyos a korty, sok aszalt gyümölccsel, barackkal.  Ízre hosszú, komoly és nagy ívet befutó desszertbor. A must spontán módon erjed hordókban, majd a pincében érik egy évig, a palackozásig.

7.900.-